QR-Codes vs. NFC: Wat is het beste voor jouw bedrijf?

Delen:

In een wereld waar digitale connectiviteit steeds belangrijker wordt, zijn QR-codes en NFC-technologieën twee van de meest gebruikte tools geworden voor het delen van informatie. Maar welke van deze twee opties is de beste keuze voor jouw bedrijf? Laten we eens dieper ingaan op de voor- en nadelen van beide technologieën.

QR-Codes: Snel en Universeel

QR-codes zijn overal. Je ziet ze op posters, flyers, visitekaartjes en zelfs op restaurantmenu’s. Ze zijn snel te genereren en kunnen met vrijwel elke smartphone worden gescand, zonder dat er speciale apps nodig zijn. Dit maakt ze toegankelijk en veelzijdig.

Voordelen van QR-Codes:

 • Wijdverspreid: QR-codes zijn bekend en worden overal herkend.
 • Kostenbesparend: Het genereren van QR-codes is meestal gratis.
 • Gemakkelijk te delen: Je kunt ze afdrukken op allerlei materialen.
 • Trackingmogelijkheden: Je kunt bijhouden hoe vaak de code wordt gescand.

Nadelen van QR-Codes:

 • Beperkte informatie: QR-codes kunnen alleen tekst of een link bevatten.
 • Beperkte ontwerpmogelijkheden: Ze zijn vaak zwart-wit en niet erg aanpasbaar. Je kunt ontzettend veel kanten op met de QR-Code, door de kleur aan te passen, de pixels af te ronden of door het op een slimme manier in een vormgeving te gieten, maar je moet blijven checken of de code nog wel te scannen is door je camera of scanner. Wil je iets speciaals doen met QR-Codes, vraag ons naar de mogelijkheden.

NFC: Snel en Interactief

NFC, wat staat voor Near Field Communication, biedt een interactievere ervaring. Het maakt gebruik van draadloze communicatie en vereist geen fysiek contact tussen apparaten. Hierdoor kun je meer dan alleen contactgegevens delen.

Voordelen van NFC:

 • Interactief: NFC kan worden gebruikt voor interactieve ervaringen, zoals het activeren van een app of het delen van multimedia-inhoud.
 • Meer informatie: Je kunt uitgebreidere informatie opslaan dan met een QR-code.
 • Herprogrammeerbaar: NFC-chips kunnen worden hergeprogrammeerd voor verschillende doeleinden.

Nadelen van NFC:

 • Niet universeel: Niet alle smartphones ondersteunen NFC.
 • Kosten: Het integreren van NFC-technologie kan duurder zijn.

Wat is de beste keuze voor jou?

De keuze tussen QR-codes en NFC hangt af van je specifieke behoeften en doelen. Als je snel en gemakkelijk informatie wilt delen, is een QR-code wellicht voldoende. Maar als je een meer interactieve en rijke ervaring wilt bieden aan je klanten, dan is NFC misschien de betere optie.

Bij QraphyCard begrijpen we de kracht van beide technologieën, en daarom bieden we beide opties aan. Met onze diensten kun je zowel QR-codes als NFC-chips integreren in je digitale visitekaartjes, producten, of DTP-werk, waardoor je de flexibiliteit hebt om te kiezen welke technologie het beste bij jouw bedrijf past.

Of je nu voor QR-codes of NFC kiest, één ding is zeker: QraphyCard maakt het gemakkelijk om jezelf en je bedrijf op een unieke en gedenkwaardige manier te presenteren. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden en maak indruk op je klanten!