Retourneren en Garantie

Alles over de retourprocedure en de garantievoorwaarden bij Qraphy Card.

Je hebt de mogelijkheid om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst aan te melden voor retour zonder een opgave van reden. Je hebt vervolgens nogmaals twee weken de tijd om het product daadwerkelijk retour te sturen.

Tijdens de bedenktijd mag u de verpakking openmaken en het product uitproberen maar u mag niet meer doen dan nodig is om het product te kunnen beoordelen Het is de bedoeling dat u de verpakking zo veel mogelijk heel laat en als u het product terugstuurt, dient u deze weer netjes in te pakken.  Maakt u de verpakking stuk terwijl deze makkelijk te openen was, dan kunnen wij daarvoor kosten in rekening brengen. 

Uw bedenktijd begint op de dag na levering.

De garantietermijn van een artikel uit ons assortiment is doorgaans 1 jaar. De garantie geldt alleen op fabrieksfouten, maar geldt niet voor slijtage of ouderdom bij normaal of intensief gebruik.

Wij betalen je alle gedane betalingen terug, inclusief eventuele verzendkosten die wij in rekening hebben gebracht voor het geretourneerde artikel, zonder uitstel maar toch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop je de herroeping hebt gemeld. Tenzij wij hebben aangeboden om het product zelf af te halen, wachten we met de terugbetaling tot het product is ontvangen of tot je hebt aangetoond dat het product is terug gezonden, afhankelijk welk tijdstip eerder valt. We gebruiken dezelfde betaalmethode die je hebt gebruikt om de terugbetaling te doen, tenzij je instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos.

Als je al hebt betaald, betalen we je terug:

  • iDeal/Mister Cash of achteraf betalen: binnen drie werkdagen;
  • Creditcard: binnen vijf werkdagen.

Op het moment dat je annulering is verwerkt betalen we je terug. We sturen dan een mail ter bevestiging. Als je al betaald hebt, betalen we je terug:

  • iDeal/Mister Cash of achteraf betalen: binnen drie werkdagen;
  • Creditcard: binnen vijf werkdagen.

Te veel betaalde bedragen storten we automatisch terug. Binnen 14 dagen staat het teveel betaalde bedrag op je rekening.

Wanneer wij een betaald bedrag niet kunnen koppelen aan een bestelling, storten we het bedrag binnen 14 dagen terug op je rekening.

Om het retourneren te starten, ga je naar het herroepingsformulier en vult deze zo volledig mogelijk in. Vervolgens nemen wij de retour in behandeling en ontvangt u na goedkeuring de retour instructies.

De verwerking van een retourzending kan tot vijf werkdagen duren. Mocht je na 5 werkdagen nog geen bericht van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Als je de bestelling hebt betaald, is het afhankelijk van de betaalmethode wanneer het bedrag wordt teruggestort. De betalingsverplichting vervalt uiteraard als je nog niet hebt betaald.

De retourkosten zijn voor rekening van de klant. Echter kun je het artikel tegen bepaalde voorwaarden kosteloos retourneren. Is het artikel beschadigd? Kijk dan bij de veel gestelde vragen over de garantie.

NB: Gepersonaliseerde artikelen kunnen niet worden geretourneerd.

Sommige producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

 De retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Qraphy niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van geretourneerde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een Track and Trace code en bewaar deze goed.

Voor een snelle en correcte afhandeling van de retour, is het belangrijk dat je de retour eerst meldt via de link ‘Retouraanvraag starten’.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wil je liever persoonlijk advies zodat je weet waar je aan toe bent? Wij staan je graag te woord: