Veelgestelde vragen

Ontdek hier de antwoorden op veelgestelde vragen over Qraphy Card, NFC en meer. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact op met een van onze experts via de chat-knop rechtsonder.

Met NFC (Near Field Communication) kun je snel en veilig informatie uitwisselen. Het is vergelijkbaar met een QR-Code, echter hoef je bij NFC geen code te scannen met de camera van je telefoon. In plaats daarvan houd je je telefoon dichtbij de NFC-chip (tot 10 centimeter) en haal je zodoende contactloos de gegevens op via je smartphone.

Lees hier meer over NFC

NFC is een kleine chip die tegenwoordig in veel smartphones terug te vinden is. Je hoeft dus geen app te installeren of een ander product te kopen om gebruik te kunnen maken van de NFC. Tegenwoordig kun je er vrij zeker van zijn dat er NFC in je smartphone zit, maar bekijk voor de zekerheid de specificaties van de telefoon.

In de instellingen van je Android smartphone heb je de mogelijkheid om de NFC aan of uit te zetten. Op iPhone toestellen staat NFC altijd aan, je hoeft dit dus niet zelf te doen.

Lees hier meer over NFC

Met NFC deel je draadloos gegevens. Met een NFC visitekaart van Qraphy Card deel je bijvoorbeeld eenvoudig je contactgegevens of andere informatie. Je hoeft daarvoor alleen je smartphone tegen de Qraphy Card te houden. De NFC chip van je telefoon maakt vervolgens automatisch verbinding met de NFC chip in de visitekaart en haalt vervolgens de informatie op. Zo deel je snel en gemakkelijk je contactgegevens, portfolio, website, brochure, muziek of iets anders wat voor jou handig en belangrijk is.

Lees hier meer over NFC

De QR-Code (QR is een afkorting voor ‘Quick Response’, wat vrij vertaald ‘Snelle Reactie’ betekent) is vergelijkbaar met de bekende streepjescodes, of barcodes die op de verpakkingen van producten staan afgebeeld. De QR-Code is vaak als een vierkant weergegeven en bestaat uit kleine blokjes.

De QR-Code wordt vaak gebruikt om informatie snel en veilig uit te wisselen. Dit kan worden gedaan door de QR-Code te scannen met de camera van je telefoon. De camera ‘leest’ de QR-Code af en haalt vervolgens de informatie op die getoond moet worden.

Lees hier meer over QR-Codes

De NFC visitekaart van Qraphy Card kun je op vele manieren gebruiken. De bekendste manier is door je contactgegevens te delen. Zo kan de persoon die de kaart scant, snel een eenvoudig jouw gegevens in zijn of haar telefoon opslaan. Maar je hebt ook de mogelijk om bijvoorbeeld video’s te laten zien, of je website te tonen. Of misschien maak je muziek die je wilt delen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Om de Qraphy Card te kunnen gebruiken moet je de kaart eerst activeren. Hiervoor log in je op je Qraphy Card account. Heb je nog geen account? Dan kun je hier registreren. Nadat je bent ingelogd zit je in jouw Qraphy Card dashboard. Klik de knop ‘Nieuwe Qraphy Card activeren’. Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in. De activatiecodes zitten bij de Qraphy Card, of zijn naar je toe gezonden via de e-mail. Zodra de Qraphy Card is geactiveerd krijg je de vraag om een Qraphy Card pagina te koppelen, of een nieuwe pagina aan te maken. Ook kun je er voor kiezen om de kaart direct te laten linken naar bijvoorbeeld je website, video of je muziek.
Nee, voor het gebruik van de Qraphy Cards heb je geen abonnement nodig. Qraphy Cards is, naast de aankoop van de kaart zelf, geheel gratis en dat zal zo blijven. Je zult dus een visitekaart-pagina en een bestemmingspagina kosteloos kunnen aanmaken en wijzigen. Er zullen wel geregeld speciale features of pagina’s worden uitgebracht waarvan je gebruik kunt maken door deze aan schaffen. Er zal in de toekomst ook een mogelijkheid komen om de opslag uit te breiden. Daar zullen dan abonnementskosten aan worden verbonden, mocht je voor die optie willen kiezen.
Ja, Qraphy Cards zijn met alle smartphones te gebruiken. De kaart bevat naast een NFC-Chip ook een QR-Code die gescand kan worden. Mocht de telefoon geen NFC bevatten, dan kan de QR-Code worden gescand met de camera van de telefoon, om de informatie te kunnen delen.
Nee, voor het gebruik van Qraphy Card is geen speciale app nodig. De informatie wordt gedeeld via de browser van de telefoon. Ook het gebruik maken van je Qraphy Card account gaat via de browser van je desktop of mobiele telefoon.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wil je liever persoonlijk advies zodat je weet waar je aan toe bent? Wij staan je graag te woord:

Voeg een nieuw blok toe

Standaard blokken

Knop / Link

Voeg een of meer knoppen toe.

Tekstblok

Een tekstblok met of zonder titel.

Contactgegevens

Contactgegevens met of zonder VCard-knop.

Contactformulier

Een contactformulier, in te vullen door bezoekers.

Document

Voeg een downloadbaar document toe.

Widgets

Instagram

Voeg jouw Instagram posts toe.

Facebook

Voeg een Facebook post toe.

Tiktok

Voeg jouw Tiktok posts toe.

LinkedIn

Voeg LinkedIn content toe.

Twitter/X

Voeg jouw Twitter/X feed toe.

Snapchat

Voeg Snapchat posts toe.

Behance

Voeg een Behance portfolio toe.

Pinterest

Voeg een Pinterest bord toe.

Twitch

Voeg jouw Twitch feed toe.

Youtube

Voeg een Youtube video toe.

Nieuwste Youtube video

Voeg automatisch jouw nieuwste video toe.

Vimeo

Voeg een Vimeo video toe.

Reddit

Voeg een Reddit thread toe.

Soundcloud

Voeg een Soundcloud ding? toe.

Apple Music

Voeg een Apple Music playlist toe.

Spotify

Voeg een Spotify playlist toe.

Maps

Voeg een kaart toe.

Calendly

Voeg een Calendly kalender toe.

Shopify

Voeg een mini webwinkel toe.

Whatsapp

Geen idee wat hier de bedoeling van is.