Hoe maak je impact met jouw landingspagina? Wij laten het je zien!

Delen:

Alles is design

Werkelijk alles om ons heen is ontworpen met een bepaalde visie. Jouw ervaring en gevoel worden namelijk voor het overgrote deel bepaald door het ontwerp. Zowel functioneel design (de hoogte van je bed, de lengte van je tandenborstel, en het feit dat een stopbord rood is) als esthetisch design (de kleur van je trui, de look van een iPhone, of een zogenaamde “luxe uitstraling”) bepalen letterlijk jouw emotie. Een rood stopbord zal je associëren met gevaar, en je krijgt spontaan trek in patatjes als je een grote gele M ziet.

De kracht en impact van design

De kracht van design is enorm. Het kan beïnvloeden hoe je je voelt en wat je denkt. Het zorgt ervoor dat je bij het ene product of ontwerp een “WAUW-gevoel” hebt, en bij de andere een “meh-gevoel”.

De kleuren, het contrast, het lettertype, de vormen, de indeling, het gebruiksgemak en nog veel meer dingen spelen hierbij een grote rol, bewust en onbewust. Zelfs zoveel dat goed design doorgaans het meest bepalend is in iemands overweging om een product of dienst te kopen. Wanneer is design dan “goed”? In het kort: als de klant een emotionele connectie voelt.

De kleuren, het contrast, het lettertype, de vormen, de indeling, het gebruiksgemak en nog veel meer dingen spelen hierbij een grote rol, bewust en onbewust. Zelfs zoveel dat goed design doorgaans het meest bepalend is in iemands overweging om een product of dienst te kopen. Wanneer is design dan “goed”? In het kort: als de klant een emotionele connectie voelt.

Maak een connectie d.m.v. jouw pagina!

Het is onze missie om deze emotionele connectie tot stand te brengen tussen onze Qraphy gebruikers en hun klanten. Hoe jouw pagina eruit ziet is misschien nog wel belangrijker dan je denkt! Hieronder leggen we je de basics van grafisch design uit, zodat jij bij jouw klanten een blijvende indruk achterlaat, en daarmee zorgt dat ze je onthouden.

Kleur

Kleur is misschien wel het belangrijkste aspect in webdesign. Kleur kan jouw pagina maken of breken. Hoewel het onmogelijk is om één antwoord te geven op “Wat zijn de beste kleuren om te kiezen?”, zijn er wel degelijk “goede” en “slechte” keuzes.

De eerste tip die we je willen meegeven: zorg dat jouw huisstijlkleuren terug komen in jouw pagina. Maar misschien heb jij nog geen duidelijke huisstijl, of is jouw huisstijl monochroom en wil je meer kleuren gebruiken. In dat geval verwijzen we je graag naar de Kleurentheorie.

Zo wordt geel geassocieerd met optimisme en vrolijkheid, en oranje met warmte en vriendelijkheid. Groen associëren we met natuur en duurzaamheid, blauw met kalmte en vertrouwen. Dit artikel vertelt je er meer over. Maar de ene groen is zeker de andere groen niet! Het onderstaande filmpje legt dat goed uit:

Verder zijn coolers.co en het Figma color wheel handige tools om een kleurenpalet mee te maken.

Contrast

Naast kleur is ook contrast erg belangrijk; contrast zorgt ervoor dat de tekst op jouw pagina goed leesbaar is. Lichte tekst op een donkere achtergrond is goed leesbaar, en andersom. En let op, dit geldt ook voor knoppen.

Heb je bepaalde kleuren in je hoofd die niet zo contrasterend zijn? Dan kan het helpen om een schreefloos lettertype te kiezen om het toch leesbaar te houden.

Zorg ook voor contrast in je hoofdfoto; contrasterende elementen trekken de aandacht.

Vorm

Ook de vorm van de knoppen op je pagina bepalen voor een groot deel de sfeer. In de page-builder kun je kiezen uit 4 vormen. Hoewel je de plank hier niet echt mis kunt slaan, past de ene knop misschien net wat beter bij jouw pagina dan de andere. Heeft jouw logo of website duidelijke vormen? Dan is dit wellicht een goed startpunt. 

Is dit niet het geval, probeer dan de verschillende vormen uit en kijk wat bij jou past. Ook de overige knop-opties, zoals een schaduw of glow, kunnen net weer een heel ander effect geven. De onderstaande voorbeelden laten dit goed zien.

Tekst

Ook het uiterlijk van de tekst is sfeerbepalend. Een paar basisprincipes:

  • Een strak lettertype straalt rust en eenvoud uit.
  • Een lettertype met schreef wordt over het algemeen gezien als iets vrouwelijker.
  • Een speels lettertype kan een leuk effect geven als het bij jouw brand past.
  • Wil je lettertypes combineren? Een strak lettertype past vaak goed bij een lettertype met schreef.
  • Met de page-builder ben je beperkt tot onze selectie lettertypes, maar met jouw logo en/of headerfoto natuurlijk niet. Wees creatief!

Indeling

Tot slot geven we je graag nog wat tips voor de indeling:

  • In de page-builder kun je kiezen uit 2 verschillende headers. In de voorbeelden hierboven kun je zien hoe je deze kunt opmaken. Het rondje kan zowel geschikt zijn voor een profielfoto als een logo. Bij de ene header is de grote foto breed, bij de andere vierkant. Bedenk goed wat je in de grote foto wilt laten zien, de verhouding kan een overweging zijn.
  • Heb je veel verschillende elementen op je pagina? Wissel dan zoveel mogelijk visuele elementen af met tekst, dit kan overzichtelijker ogen voor de lezer.
  • Heb jij niet zoveel informatie voor op je pagina? Wees niet bang dat er te weinig op je pagina staat. Een korte pagina kan net zoveel indruk maken als een lange pagina.

Succes met jouw pagina! Heb je nog iets meer hulp nodig? Neem gerust contact met ons op!

Voeg een nieuw blok toe

Standaard blokken

Knop / Link

Voeg een of meer knoppen toe.

Tekstblok

Een tekstblok met of zonder titel.

Contactgegevens

Contactgegevens met of zonder VCard-knop.

Contactformulier

Een contactformulier, in te vullen door bezoekers.

Document

Voeg een downloadbaar document toe.

Widgets

Instagram

Voeg jouw Instagram posts toe.

Facebook

Voeg een Facebook post toe.

Tiktok

Voeg jouw Tiktok posts toe.

LinkedIn

Voeg LinkedIn content toe.

Twitter/X

Voeg jouw Twitter/X feed toe.

Snapchat

Voeg Snapchat posts toe.

Behance

Voeg een Behance portfolio toe.

Pinterest

Voeg een Pinterest bord toe.

Twitch

Voeg jouw Twitch feed toe.

Youtube

Voeg een Youtube video toe.

Nieuwste Youtube video

Voeg automatisch jouw nieuwste video toe.

Vimeo

Voeg een Vimeo video toe.

Reddit

Voeg een Reddit thread toe.

Soundcloud

Voeg een Soundcloud ding? toe.

Apple Music

Voeg een Apple Music playlist toe.

Spotify

Voeg een Spotify playlist toe.

Maps

Voeg een kaart toe.

Calendly

Voeg een Calendly kalender toe.

Shopify

Voeg een mini webwinkel toe.

Whatsapp

Geen idee wat hier de bedoeling van is.