Duurzaamheid in bedrijfsvoering: Hoe we bij Qraphy het verschil proberen te maken

Delen:

Duurzaamheid is meer dan een modewoord bij Qraphy; het is een kernonderdeel van onze missie om de digitale en fysieke wereld op een milieuvriendelijke manier met elkaar te verbinden. In dit blog gaan we dieper in op hoe wij duurzaamheid integreren in elk facet van ons bedrijf, van productontwerp tot dagelijkse operaties.

Duurzaamheid in Productontwerp
Bij Qraphy start duurzaamheid met ons product zelf. Onze NFC visitekaartjes zijn ontworpen om de behoefte aan traditionele papieren visitekaartjes te verminderen. Elk jaar worden er wereldwijd miljarden visitekaartjes gedrukt, waarvan vele kort na het uitwisselen al in de prullenbak belanden. Onze digitale visitekaartjes, die zowel NFC-technologie als QR-codes gebruiken, zijn niet alleen herbruikbaar maar ook bijgewerkt zonder extra afval te produceren.

Materiaalkeuze en Productieproces
We kiezen bewust voor materialen die zowel duurzaam als functioneel zijn. Onze kaartjes worden gemaakt van gerecycled plastic en, voor diegenen die een natuurlijker product wensen, bieden we ook kaarten aan van FSC-gecertificeerd hout. Ons productieproces is geoptimaliseerd om energie-efficiëntie te maximaliseren en afval te minimaliseren.

Interne Duurzame Praktijken
Duurzaamheid gaat bij Qraphy verder dan alleen onze producten. Wij streven ernaar om onze ecologische voetafdruk in alle lagen van onze organisatie te verminderen. Dit omvat onder andere het reduceren van papiergebruik en het implementeren van een digitaal-first beleid voor interne documentatie, maar ook door gebruik te maken van een dark-mode website én dashboard. Het hebben van een dark-mode website is niet alleen rustiger voor de ogen, maar ook een stuk energiezuiniger!

We zijn er nog lang niet, maar we doen ons best om op alle facetten hierover na te denken en actief verschil te maken.

Culturele Inzet voor Duurzaamheid
Onze commitment aan duurzaamheid weerspiegelt zich ook in de bedrijfscultuur. Wij moedigen ons team aan om te denken aan milieuvriendelijke oplossingen in hun dagelijkse taken en besluitvorming. Dit gaat van het kiezen van lokale leveranciers om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen tot het implementeren van recyclingprogramma’s op kantoor.

Toekomstige Duurzame Initiatieven
Kijkend naar de toekomst, blijven we onze duurzame praktijken uitbreiden. Plannen voor het volgende jaar omvatten het initiëren van een programma om oude NFC kaartjes te recyclen en het onderzoeken van nieuwe, nog meer milieuvriendelijke materialen voor onze producten. Daarnaast zijn we in gesprek met lokale non-profitorganisaties om gemeenschappelijke projecten op te zetten die zowel onze gemeenschap als het milieu ten goede komen.

Conclusie
Duurzaamheid is bij Qraphy geen bijzaak maar een essentieel aspect van wie we zijn en hoe we opereren. Door deze principes in elke laag van het bedrijf te integreren, streven we ernaar niet alleen te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten maar ook bij te dragen aan een gezondere planeet. We hopen dat onze inzet voor duurzaamheid als inspiratie dient voor andere bedrijven om hun impact op het milieu te heroverwegen en waar mogelijk te verminderen.

Voeg een nieuw blok toe

Standaard blokken

Knop / Link

Voeg een of meer knoppen toe.

Tekstblok

Een tekstblok met of zonder titel.

Contactgegevens

Contactgegevens met of zonder VCard-knop.

Contactformulier

Een contactformulier, in te vullen door bezoekers.

Document

Voeg een downloadbaar document toe.

Widgets

Instagram

Voeg jouw Instagram posts toe.

Facebook

Voeg een Facebook post toe.

Tiktok

Voeg jouw Tiktok posts toe.

LinkedIn

Voeg LinkedIn content toe.

Twitter/X

Voeg jouw Twitter/X feed toe.

Snapchat

Voeg Snapchat posts toe.

Behance

Voeg een Behance portfolio toe.

Pinterest

Voeg een Pinterest bord toe.

Twitch

Voeg jouw Twitch feed toe.

Youtube

Voeg een Youtube video toe.

Nieuwste Youtube video

Voeg automatisch jouw nieuwste video toe.

Vimeo

Voeg een Vimeo video toe.

Reddit

Voeg een Reddit thread toe.

Soundcloud

Voeg een Soundcloud ding? toe.

Apple Music

Voeg een Apple Music playlist toe.

Spotify

Voeg een Spotify playlist toe.

Maps

Voeg een kaart toe.

Calendly

Voeg een Calendly kalender toe.

Shopify

Voeg een mini webwinkel toe.

Whatsapp

Geen idee wat hier de bedoeling van is.